Tenerife is bij uitschot een van de mooiste plekken om te gaan snorkelen in Spanje. Je vind er veel waanzinnige dingen onderwater; van wrakken tot schildpadden. Ook al kun je in Tenerife eigenlijk overal het water in hebben we toch een overzicht van de plekken die het mooist gevonden worden.

5. El Meridian

Omdat deze plek voor de meer gevorderde duiker is en ervaring moet hebben met stromingsduiken, staat deze plek op nummer 5. Je kunt hier een gezonken schip uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen – een Duitse mijnenjager. Verder zie je pijlstaartroggen, verschillende vissen en misschien wel een Engelhaai!

 

4. El Puertito

Voor elke beginnende duiker een fijne spot. Je ziet vele verschillende vissen en als je geluk hebt ook nog een groene schildpad!

 

3. Las Vistas

Als je net je duikbrevet hebt of je wil een introductieduik maken, dan is dit een prachtige plek. Je kunt duiken tot een diepte van ongeveer 12 meter. Je ziet verschillende vissen, brasem, schorpioenvissen, barracuda’s. Een nachtduik is ook prachtig.

 

2. Neptunes Caves

Voor de beginner een duik tot maximaal 22 meter.  Ook hier weer een veelvoud aan vissen, maar ook garnalen en pijlstaartroggen!

 

1. El Condesito

Altijd al een wrak van dichterbij willen bewonderen? Dat kan hier! Een oud vrachtschip wordt bewoond door trompetvissen, een octopus, barracuda’s en brasem. Alhoewel je niet in het wrak zelf kan, biedt de buitenkant en de sea life voldoende.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.