We gaan je helpen bij het vinden van de 5 beste plekken in Kroatië om te gaan snorkelen! We hebben weer alle informatie voor je doorgespit om je op weg te helpen. Na het lezen van deze post kun je er tegen aan. Heb je toevallig nog snorkelspullen nodig? Kijk eens op www.waterschoenenkopen.nl!

Het zoeken van een snorkel plek in Kroatië is niet makkelijk. Doordat het water vooral dicht bij de kust nog erg troebel kan zijn doet men er dan ook verstandig aan om de eilanden op te zoeken. In het onderstaande overzicht hebben we de beste plaatsen op een rij gezet.

 

Polkana!

Snorkelen op camping ‘ Polkana’ bij Mali Losinj.

Onze nummer een van deze lijst bij Poljana op het eiland Mali Losinj. Bij windrichting vanuit het westen is het er heel goed te doen omdat de baai naar het oosten is gericht. De baai op zich geeft niet erg veel bescherming. Dit betekent dat er al snel golven zullen zijn zodra de wind vanuit het noorden of zuiden komt. Dit betekent gelukkig ook dat er al vroeg schaduw is om je in te verstoppen. Helaas voor het snorkelen is dit minder goed nieuws. Het betekent namelijk ook dat het zicht snel slechter wordt. Ga dus lekker op tijd er heen. Ook mensen die niet op de camping verblijven kunnen er heen.

Krk – Klimno

 

Op het eiland Krk ligt in de baai ‘Klimno’ een scheepswraak op een diepte van 10 tot 30 meter. Het wrak is ‘de Peltastis’  en kan ook door onervaren duikers bezichtigd worden. Het ligt slechts op 50m van de kust en is dus goed toegankelijk. Het schip heeft tijdens een storm een rots geraakt en is daardoor gezonken. Het dek, de romp, de laadruimte en de machinekamer zijn nog goed te zien!

Het volgende plekje in de 5 beste plekken in Kroatië is op het eiland Susak!

Susak

Op het eiland ‘Susak’ ligt het mooie Margarina rif. Dit rif is een hele geschikte locatie voor zowel beginnende als ervaren duikers. Dit komt omdat het in ondiep water ligt , vanaf 5 meter. Het diepste stuk is 17 meter diep. Hier vind je prachtige resten van een wrak en veel antieke amforen op de zeebodem.

 

Vervolgens is er op het eiland Biševo is er een kleine opening waarmee je De Blauwe Grot kunt vinden. De opening is groot genoeg voor boten om er door heen te varen. De grot wordt De blauwe Grot genoemd omdat het zonlicht via het water weerspiegelt en hierdoor zijn prachtige roze, violette en blauwe kleuren te zien.

Deze plek vult een nieuwe top plek in. De grot is op haar mooist vanaf het begin van de middag tot aan het middaguur. Via een dieper gelegen opening kun je naar een aantal kleine grotten waar veel vissen gevonden kunnen worden. Ook is hier een muur gevuld met prachtige sponzen.