Snorkelen in Sri Lanka kan op heel veel plekken. Met meer dan 1500 kilometer aan prachtig exotisch strand is er echt plek voor iedereen. Je hebt er schattige baaitjes en je kunt naar prachtige witte stranden. De retour-trips naar het eiland worden steeds goedkoper en het eiland zelf is ook erg goedkoop.  Daarom is snorkelen er ook zo fijn!

De seizoenen in Sri Lanka

Voor het zoeken van de juiste snorkelplek is het belangrijk dat je wel goed kijkt in welk seizoen je er bent. Dat maakt namelijk voor het uiterlijk van de stranden erg veel uit. In de zomer is de Moesson aan de westkant het mooist, en in de winter het oosten. Wij hebben dan ook voornamelijk plekken aan de zuidkust opgezocht, omdat je hier lekker in het midden zit. Hier heb je alleen in mei tot en met november wat meer regen. Kijk goed in welk seizoen je waar het beste heen kunt!

Oost-, west- en zuidkust

Vooral bij de zuidkust kun je prachtig in het water kijken. Vooral in vergelijking met het westen, waar plaatsen al meer toeristisch kunnen zijn, is de sfeer wat relaxter. Ook hier zijn de stranden al wel merendeels ontdekt door het toerisme maar dat is nog niks vergeleken met wat je gewend bent van andere landen. Je bent er gelukkig vroeg bij!

Plaatsen om te snorkelen rond de zuidkust van Sri Lanka:

We hebben de volgende plekken gevonden rond de zuidkust. Dit is natuurlijk lang niet alles dus wees ook niet bang om zelf op ontdekkingsavontuur te gaan!

Snorkelen in Unawatuna

Unawatuna is relatief gezien het drukste en meest toeristische strand van Sri Lanka.  Eigenlijk is Unawatuna een dorpje met een prachtig baaitje. De sfeer is er erg ontspannen en de palmbomen wuiven rustig. De zee is er een klein beetje ruig maar omdat het in een baaitje ligt erg goed zwembaar. Ook qua voorziening is het dorpje Unawatuna van de meeste gemakken voorzien. Denk aan dingen als een paar restaurants, barretjes, hotels en souvenirwinkeltjes. Voor iets soortgelijks, kijk even naar het kopje Arugam Bay!

Snorkelen in Unawatuna is ook erg makkelijk. Onderwater is het niet erg kleurrijk maar je hebt er wel heel veel verschillende soorten vissen.

            Galle

Op 15 minuten rijden van Unawatuna ligt Galle, een historische havenstad. Ook wij Nederlanders zijn ook in Sri Lanka geweest en hier staat dan ook een nog goed bewaard gebleven fort uit de 17e eeuw. Als je toch in Unawatuna bent is dit zeker een erge aanrader!

Snorkelen Unawatuna
Snorkelen Unawatuna

Snorkelen in Mirissa

Als je verder oostelijk je rijdt hoe kleiner en relaxter de baaitjes en stadjes worden. Nu was Unawatuna nog redelijk toeristisch, Mirissa is dat alweer minder. Het dorpje wordt voornamelijk bezocht door jongeren, surfers bijvoorbeeld. Dat laat zich erg goed zien in de omgeving. Het strand is gevuld met huisjes, leuke bungalows en restaurants. De restaurants bijvoorbeeld dienen ’s avonds de (vers) gevangen vis op!

Wat snorkelen betreft kun je zelf in het baaitje het water in of je kunt via een duikcentrum een toer boeken. Wanneer je dat laatste doet is er een erg goed bedrijf in de omgeving die een positieve ervaring bieden: Kijk hier!. Hier kun je bijvoorbeeld een dag voor inplannen, en dan laten ze je zwemmen met schildpadden!

Snorkelen Mirissa
Snorkelen Mirissa

Snorkelen in Tangalle

Als je een nog rustigere plek zoekt dan de bovenstaande twee, is hier Tangalle. In Tangalle is het Goyambokka beach. Hier kun je prachtig snorkelen en is het erg rustig. Het is dan ook alleen erg klein. Het strand is amper 250 meter lang maar ligt in een prachtige omgeving. Het is wat moeilijker te bereiken omdat het ver ligt van een autoweg en het wordt omringd door kliffen en palmbomen. Met je jungle direct achter je lig je wel erg mooi alleen.

Snorkelen Tangalle
Snorkelen Tangalle

Snorkelen in Arugam Bay

Als afsluiter is hier een weer iets toeristische re plek die vooral voor jongeren op vakantie een erg goede bestemming kan zijn. Dit is een echt surf dorpje zoals je die van de films kent. Overdag zijn er veel tentjes met heerlijke stoelen en kussens, en lekkere muziek. In de avond blijft dit nog lang open en kun je genieten van de zee met een feestje of een lekker kampvuur. Omdat het een iets toeristische re plek betreft kun je beter wel even van tevoren reserveren, net als bij Unawatuna. Een hele erge aanrader voor backpackers!

Snorkelen Arugam Bay
Snorkelen Arugam Bay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.