snorkelen op Sardinië kan op de mooiste locaties. Sardinië is een groot Italiaans eiland in de middellandse zee. Het ligt ten zuiden van Corsica en ten westen van de laars. Door de grootte van 25.090 vierkante kilometer is het het grootste eiland in de middellandse zee, en dit maakt het natuurlijk perfect om te snorkelen. Door de ligging heeft het voornamelijk zon en warme temperaturen die wij niet gewend zijn in Nederland, maar die wel perfect zijn om in te snorkelen. Het wordt gezien als een van de betere plekken in Europa om te snorkelen.

Het klimaat

Sardinië geniet van een heerlijk subtropisch, mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers erg warm kunnen worden, en de winters mild. Gelukkig blijven er op de bergtoppen vaak wel sneeuwresten liggen. Het eiland staat wel vaak onder invloed van de wind. Vooral als het vanuit Zuid-Frankrijk komt kan het enkele dagen aanhouden. Dat kan best weleens consequenties hebben voor de locaties waar je het beste kunt snorkelen, en gelukkig hebben wij daarom de beste snorkelplekken op Sardinië uitgezocht.

Snorkelen op Cala Brandinchi

Als je wilt snorkelen op Sardinië is Cala Brandinchi het bekendste strand waar je heen kunt gaan. Het is zo bekend door de prachtige stranden en het heldere en kleurvolle water. Door het prachtige kleurvolle water staat het ook wel bekend als ‘Klein Tahiti’. Omdat het water heel lang niet erg diep is wordt het ook erg gewaardeerd door families met kleine kinderen. Dit kan het iets lastiger maken om te snorkelen omdat je iets verder het water in zal moeten om de meest prachtige onder water landschap te zien. Op ongeveer een kilometer van het strand vind je het kleine zee dorpje Punta Molara, waar je ook heerlijk even doorheen kunt lopen. Daarnaast is het strand zelf 700 meter groot, en is er dus genoeg voor iedereen om een fijn plekje te kunnen vinden.

snorkelen op Sardinië - Cala Brandinchi
snorkelen op Sardinië – Cala Brandinchi

Snorkelen op Cala Goloritze

Ten zuiden van Cala Biriola ligt het strand Cala Goloritze. Cala Goloritze is een van de mooiste plekken om te snorkelen op Sardinie en het ligt in het Ogliastra gebied. Het is een erg fotogeniek en klein strandje, waar je waarschijnlijk flink voor moet wandelen om te komen. Dit zorgt er wel voor dat het rustiger is met meer ruimte voor jou om te snorkelen. Het water kent weer ongekende verschillende soorten kleuren. Het is niet voor niks een UNESCO-locatie geworden in 1995, en het is zeker weten een van de meest bijzondere snorkel locaties op het eiland. Dit is minder aan te raden voor families, maar zeker voor de meer sportieve vakantiegangers.

snorkelen op Sardinië: Cala Goloritze
snorkelen op Sardinië: Cala Goloritze

Snorkelen op Cala Luna

Als je wilt snorkelen op Sardinië vind je vlak bij het dorpje Cala Gonone het Cala Luna strand. Het zit tegen prachtige lijmsteen kliffen aan en het water is zo helder dat het lijkt op kristal. Het is een erg afgelegen en rustig strandje, en ligt vlak 3km van de Blue Marino grotten. Als je iemand in je gezelschap hebt die van fossielen en bijzondere stenen houdt, dan is dit ook zeker aan te raden. Het is een wandeling van 4 kilometer van Cala Fuili, of je kunt er komen met de boot vanaf Cala Gonone in de zomer. Mocht je voor de wandeling gaan, dan kun je ook een gids boeken voor ongeveer 30 euro.

Snorkelen op Sardinie - Cala Luna
Snorkelen op Sardinie – Cala Luna

Snorkelen op Cala Mariolu

Op een andere plek op het eiland, in het Midden-Oosten, vindt je Cala Mariolu. Vooral als je wilt snorkelen met een beetje schaduw, dan kan dit de plek voor jou zijn. De lijmsteen biedt vanaf de middag een mooie schaduw.

Ben je nog op zoek naar goede spullen die je kunnen helpen bij het snorkelen? Kijk dan eens op onze snorkel spullen pagina, waar wij samen met bol.com een selectie hebben gemaakt van de beste spullen.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.