Snorkelen Madeira is een eiland wat officieel bij Portugal hoort. Het eiland ligt ongeveer 700km ten westen van Afrika en ligt in de Atlantische oceaan. Het is er altijd erg lekker weer met een heerlijke temperatuur tussen de 16 en de 22 graden. Daarnaast staat het eiland bekend om haar prachtige natuur en steile rotswanden. Dat betekent voor ons dus helaas vrijwel geen zandstrand op het eiland. Dit heeft dan wel weer een voordeel: het houdt massa toerisme op Madeira tegen.

Vooral het noorden is een erg steile omgeving. Dit heeft ervoor gezorgd dat men dan ook in het zuiden is begonnen met kolonialiseren. Daar ligt ook de hoofdstad Funchal.

Laatste leuke feitje voordat we naar de snorkel plekken gaan: Madeira staat bol van de levada‘s. Dit is een plantsoort die zelfs op de werelderfgoedlijst staat!

Snorkelen op Madeira

Snorkelen op Madeira is prachtig wanneer je de juiste omstandigheden weet te raken. De stranden van Madeira zijn mooi en op YouTube staat het dan ook vol met snorkel filmpjes als de volgende:

Natuurlijk is het lekkerste snorkelweer wanneer de wind wat kalm is en er veel zon schijnt. Er zijn zat bedrijven die snorkelen ook aanbieden zoals bijvoorbeeld de ‘Madeira Divepoint’, klik op de naam om naar hun pagina te gaan voor extra info.

Een ander vorm van gezelschap zijn wat meer bewaakte stranden. We hebben de volgende plekken voor je gevonden waar je perfect kunt snorkelen op het eiland!

Snorkelplek 1: Garajau Marine Reserve

Deze plek in het zuiden/oosten is een goede plek om te water te gaan. Het is er vaak met toezicht en dat maakt het net wat veiliger. Een goede plek om naar toe te reizen is de Barreirinha omgeving in Funchal en dan vanaf daar een plekje te zoeken.

Snorkelplek 2:  Garajau beach

Eigenlijk hoort het Garajau beach op de eerste plek te staan omdat dit een van de weinige echte stranden op het eiland is. De reden dat we toch voor een tweede plek hebben gekozen is omdat het 2,50 euro kost om hier te komen. Wel via een leuk kabel karretje en dus een prachtige tocht, maar toch. Hier is een (steen) strand waar je makkelijk te water kunt. Heel erg aan te raden zijn wel de waterschoenen en goede andere spullen om het makkelijk te maken.

Snorkelplek 3: Praia do Toco

Dit is geen gewone snorkelplek omdat het best wel een klim kan zijn om hier te komen. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Barreirinha te zwemmen, wat maar een kleine vijf minuten schijnt te zijn. Verder is het wel een hele populaire plek om te snorkelen op Madeira, maar wat meer voor de gedurfdere snorkelaars!

Deze drie plekken zijn slechts een onderdeel van alles wat op het eiland te vinden is. Zoals altijd missen we een hoop en woroden we graag aangevuld. Ben je er zelf geweest? Laat het ons weten! Altijd aan te raden is om snorkelspullen van te voren te kopen. Dan ben je zeker van goede kwaliteit! Al helemaal op Madeira met al haar steen stranden is het een noodzaak. Kijk eens bij bol.com voor goede spullen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.