Snorkelen op Lanzarote is zeker mogelijk. Het eiland is prachtig en het heeft meerdere mooie plekken waar je het water in kunt.

Het Eiland

Lanzarote ligt van alle Canarische Eilanden het meest oostelijk. De hoofdstad is Arrecife waar basisvoorzieningen als een ziekenhuis en het bestuur van het eiland zit. Daarnaast kent het weinig resorts wat een apart feitje is. Resorts zijn meer te vinden in plaatsen zoals:

 

Verder zijn mooie culterele plaatsjes bijvoorbeeld Teguise of Yaiza.

Het eiland bestaat inmiddels alweer 19 miljoen jaar door een vulkanische uitbarsting. Doordat deze oorsprong zo herkenbaar is staat het als enigste eiland ook op de UNESCO lijst van beschermde biosferen. Daarnaast is het apart dat alle huisjes wit geverfd zijn.

 

Omgeving

Lanzarote haar omgeving
Lanzarote haar omgeving

De fauna van Lanzarote staat bekend als ruig en kaal. Van oudsher is het ook een arm eiland. Pas toen de toerisme het eiland ontdekte rond de jaren zestig komt het langzaam van deze status af.85% van de lokale bevolking werkt dan ook in de dienstverlening.

 

Snorkelen op Lanzarote

 

Snorkelen op Playa Papagayo

Playa Papagayo is de absolute favoriet nummer één van Lanzarote. Om te snorkelen is deze plek ook prachtig. Het zand is er fijn en het water helder. Een nadeel van hier snorkelen is wel dat het misschien wat druk in het water is. Verder zijn er weinig rotsen wat het heel makkelijk maakt om het water in te gaan, maar misschien wat minder voor het zicht. Het water is er te doen, variërend tussen de 18 graden in de winter en 25 graden in de zomer.

Snorkelen Playa de Papagayo Lanzarote
Snorkelen Playa de Papagayo Lanzarote

Snorkelen Playa del Carmen

Playa del Carmen is een ander drukbezocht strand op Lanzarote. Omdat ook hier een mooi zandstrand is zorgt het voor drukte maar dus ook veiligheid! Sociale controle kan het snorkelen veel veiliger maken, en dat is dus goed. Playa del Carmen ligt zoals de naam het al verraad bij de vele resorts van Puerto del Carmen dus misschien ook wel dicht bij jou vakantiehuis. Zeker iets om uit te zoeken!

"<yoastmark

Snorkelen in de buurt van Costa Teguise

Snorkelen kan ook vlakbij Costa Teguise. Hier ligt namelijk het strand Playa Papagayo. Een bekende plek ook voor snorkelscholen in het gebied, deze gebruiken hem namelijk om te oefenen. Het water kan er wat fris zijn door de omgeving maar zeker de moeite waard. Wanneer je gaat doe je er wel goed aan om iets verder van de kust af te gaan ( 8 tot 12 meter) maar dan heb je wel een enorme schala aan vissen voor je. Veel plezier!

 

Omdat Lanzarote wat kouder kan zijn in de winter zijn dit volgens Wikipedia de gemiddelde temperaturen:

Gemidelde Weer Lanzarote
Gemidelde Weer Lanzarote

 

Wanneer je nog goede snorkelspullen zoekt voor je vakantie kunnen wij deze aanbieden via Bol.com, kijk hieronder bijvoorbeeld voor de vijf populairste producten onder Nederlanders. Snorkelschoenen heb je niet nodig maar een goede duikbril en snorkel kunnen erg handig zijn  om van te voren mee te nemen! De kwaliteit (en prijs) is dan vele malen beter dan de toeristische prullen die je op het eiland koopt. Veel plezier op vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.