Corsica is een eiland in de Middellandse zee. Het is een speciaal gebied van Frankrijk waardoor het politiek gezien meer macht heeft dan bijvoorbeeld andere provincies. Het ligt 180 kilometer van het vasteland van Frankrijk en heeft aan de andere kant Italie liggen. Het is 8680 vierkante kilometer groot en is daarom het grootste eiland van Frankrijk. Het is ook in vergelijking met andere eilanden groot, de vierde grootste in de Middellandse zee. Deze zee staat bekend om haar prachtige snorkel plekken.

Corsica zelf staat vol met prachtige bergen waardoor het relatief dunbevolkt is. Het staat vol met het typische ‘maquis’: kruidgewas. Het noordoosten heeft een prachtig natuurpark met zeldzame plantsoorten. Het UNESCO erfgoed natuurreservaat zijn dan ook echte toeristische trekpleisters.

Corsica is een prachtig eiland en zeker het bezoeken waard. De typische stadjes en heerlijke wandelingen maken het tot een fantastische vakantie. Je kunt na al het bezoeken en wandelen natuurlijk ook ontspannen op één van de prachtige stranden en heerlijk een beetje rond zwemmen en snorkelen.

Snorkelen op Corsica
Snorkelen op Corsica

Snorkelen op Corsica

Wanneer je aan het uitrusten bent op één van de mooie stranden van Corsica kun je ook in het water een beetje drijven en snorkelen. De Corsicaanse stranden op het eiland zijn mooi en wanneer je bijvorobeeld op Youtube kijkt zie je prachtige filmpjes. Kijk bijvoorbeeld eens hiernaar voor inspiratie:

Snorkelen kan altijd het beste bij een wat kalmere wind en veel zon. Niks is zo fijn om gelijk op te drogen in de zon wanneer je het strand op loopt. Wanneer je echt professioneel wilt snorkelen kun je bijvoorbeeld eens bij de volgende bedrijven kijken voor de echte experts. Bijvoorbeeld hier in Cargese of hier in Ajaccio.

Ook op Corsica heb je bewaakte stranden waar je gebruik van kunt maken. We hebben deze ook opgezocht omdat je hier vaak ook heerlijk kunt snorkelen!

De mooiste plek om te snorkelen: Lotu beach

Het is bij een van de mooiste ruwe plekken van Corsica, bij de kust van de Agriates. Het is er vol met rotsen die je moet verkennen met een masker en snorkel. Je kunt het strand op via Lle-Rousse. Je kunt er onder andere per boot komen. Er zijn verder geen extra voorzieningen beschikbaar als snackbars of extra voorzieningen. Hierdoor is het prachtig en echte natuur. Wanneer je dus op zoek bent naar een plek met iets meer voorzieningen of iets meer gemak, is dit misschien niet wat je zoekt. Lees daarom gerust verder!

Snorkelen op Lotu Beach
Snorkelen op Lotu Beach

De tweede plaats om te snorkelen: Roccapina

In het zuidwesten van Corsica ligt dit prachtige strand. Het ligt vlak bij het dorpje Sartene. Het bevind zich tussen twee kliffen wat ervoor zorgt dat het water rustiger kan zijn wanneer je het ontdekt met je snorkelspullen. Het prachtige twee kilometer lange strand kan in de zomer wat drukker zijn maar er is genoeg parkeerplek voor iedereen die met de auto wil komen. Dit is dus ook makkelijker te bereiken!

Snorkelplek 3: Rondinara

De makkelijkst bereikbare plek van deze drie is Rondinara. Het ligt precies tussen Bonifacio en Porto Veccho in en is vaak ook druk in de zomer. Rondinara ligt tussen twee rotsen in, in een prachtige baai. De vorm is het meest uniek van Rondinara. In een soort hoefijzer vormig strand vind je rotsen en begroeide rotsen. Er is hier ook een restaurant en camping aanwezig waardoor het iets meer voorzieningen heeft, maar daardoor ook drukker is.

Snorkelen op Corsica

Corsica is veel groter dan slechts deze drie stranden en je kunt ook op meer locaties snorkelen. Ben je zelf ook een keer op Corsica geweest? Neem dan ook contact op zodat we altijd betere informatie kunnen bieden aan alle vakantiegangers. Snorkelspullen zijn ook altijd handig om mee te nemen voordat je op vakantie gaat. Op die manier ben je niet overgeleverd aan de slechte spullen die toeristische winkeltjes verkopen. Kijk daarom eens op onze Snorkelspullen pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.