Bonaire is een niet al te groot eiland in het zuiden van de Caribische zee. Het ligt bij de kust van Venezuela en is de B in de ABC-eilanden. Met een kleine 300m2 is het een warm en prachtig eiland vol met goede plekken om te snorkelen voor de liefhebbers. Daarnaast is het voor ons Nederlanders ook nog eens lekker makkelijk omdat het officieel een bijzondere gemeente van Nederland is. Er wordt gewoon Nederlands gesproken en je zult dan ook veel plekken herkennen. Voor een beetje een vakantiegevoel worden er wel gewoon met dollars betaald, en natuurlijk de stranden zijn ook on-Nederlands.

Weeromstandigheden

Snorkelen op Bonaire kan gelukkig heel vaak door de gunstige weeromstandigheden. Je hebt er een tropisch klimaat wat zorgt voor een prettige warme lucht. Daarnaast heb je er prachtige zandstranden. Bonaire maakt het snorkelen extra bijzonder door de enorme riffen. Daarnaast kun je praktisch gezien vanaf overal het water in, ideaal dus!

Soorten dieren

Er is niet echt een lijn te trekken op wat voor soorten dieren je allemaal tegen komt op Bonaire. Dit maakt het snorkelen iedere keer weer een avontuur. Een gegeven is wel dat de dieren die je tegenkomt voornamelijk kleine beesten zijn. Deze kunnen zich namelijk mooi verstoppen tussen alle riffen. Al deze riffen en bijzondere maken van Bonaire een beschermd onderwaterpark, waar mensen die er gebruik van maken voor moeten betalen. Die kosten verschillen per jaar maar mogen niet meer dan 20 euro per jaar kosten.

Snorkelen op Klein Bonaire

Klein Bonaire is een rustoord zoals je dat maar zelden tegenkomt op toeristische eilanden. Het is dan ook alleen bereikbaar per boot. Het eiland biedt gegarandeerd rust en bevat dan bijvoorbeeld ook helemaal geen strandtentjes of andere luxe. Deze unieke plek is dan ook onze absolute tip om te kunnen snorkelen op Bonaire!

Op het eiland zelf liggen overal behalve in het westen heerlijke plekken om het water in te gaan.  Het is er vaak niet heel erg diep en je hebt er veel koralen. Deze koralen kunnen ook drukbevolkt zijn door de rust die het eiland biedt. Voornamelijk in September wanneer de wind wat minder is, kunnen er erg veel dieren zijn.

Snorkelen Klein Bonaire
Snorkelen Klein Bonaire

Snorkelen bij Munks haven

Vlak bij Klein Bonaire ligt Munks haven. Ten zuidwesten van Klein Bonaire ligt een breed en ondiep oppervlakte wat heel rustig afloopt. Ook hier zijn weer enorm veel koralen en vissen waar je je zeker mee kunt vermaken. Het voordeel is dat hier iets meer voorzieningen aanwezig zijn.

Bij het snorkelen heb je ook de juiste spullen nodig, kijk daarvoor eens op onze snorkelspullen pagina. Deze is hier te vinden!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.