Top 5 plekken snorkelen Mallorca!

Snorkelen Mallorca is mooi, lekker en makkelijk. Het eiland bied meer dan genoeg plekken waar je zo het water in kan duiken. Het is er vaak lekker warm en het water is helder. Het Eiland heeft dan ook genoeg dingen te bieden om je je hele vakantie te vermaken. Het is dan ook een echte toeristische trekpleister!

Extra informatie over Mallorca wat leuk is om te weten:

Snorkelen Mallorca
Snorkelen Mallorca

Snorkelen Mallorca

Mallorca heeft verschillende snorkel gezichten. Omdat het een eiland is kan het van elke kan wind krijgen en dus speelt de wind een grote rol. Mocht je dus toevallig op de plek van het eiland zijn waar het hard waait, kun je twee dingen doen:

  1. Ga op zoek naar een beschutten baai in de buurt
  2. Rij naar de andere kant van het eiland

De westkust van Mallorca is vooral een ruige rotsachtige afloop de zee in. Daarnaast is het omringt door kiezelstranden. Het voordeel is dat je geen last hebt van opwaaiende wind. Het nadeel is dat het moeilijker is om te water te gaan. Aan de oostkust vind je de toeristen en het zandstrand, wat eigenlijk het tegenovergestelde betekent. Gelukkig heb je ook van beide werelden een beetje en deze plekken hebben we uitgezocht!

Snorkelen Mallorca 1: Cala Llamp

Cala Llamp ligt in hhet westen van Mallorca net 40 minuutjes vanaf Palma de Mallorca. Omdat het hier niet erg stroomt en de bodem bedekt is met kiezelstenen is het water erg helder. Er is een parkeerplaats nabij, en een beach club inclusief zwembad en douches. Wanneer je op het strand staat heb je na 50 meter een kleine tunnel waar je doorheen kunt zwemmen, daar begint het pas!

 

Snorkelen Cala Llamp
Snorkelen Cala Llamp

Snorkelen Mallorca 2: Cala Figuera

In het noorden van Mallorca kun je prachtig snorkelen in Cala Figuera. Je kunt in de buurt parkeren maar je moet dan nog wel een kwartiertje lopen. Net iets meer moeite dus! Wanneer je via Google gaat zoeken verwar het dan niet met het plaatsje in het zuidwesten van het land, dat is toch echt iets anders. Qua omgeving lijkt het best op de Cala Llamp met een kiezelstrand en weinig wind. Je zit hier tussen de bergwanden wat voor een erg mooi uitzicht zorgt! En deze beschermen je gelukkig tegen de wind.

Snorkelen Cala Figuera
Snorkelen Cala Figuera

 

Snorkelen Malloroca 3: Cala Tuent

We blijven nog even in het noorden van Mallorca hangen. Deze keer gaan we Snorkelen in Cala Tuent. Het is een strandje ten noorden van Port de Soller. Je kunt hier zowel per boot aankomen, er worden tochten aangeboden, of gewoon met de auto. Erg goed bereikbaar dus! Veel betere plekken om te snorkelen ga je ook niet vinden in mallorca. De ondergrond van kieze en de hoge bergen van Mallorca zorgen voor een prachtige plek! Je kunt via een steiger of het strand het water inkomen. Daarnaast zijn er echte snorkelroutes die je een hele mooie route geven! In de omgeving is helaas niet heel veel elders. Je kunt wel nog naar een restaurantje wat in de buurt te vinden is.

Snorkelen Cala Tuent
Snorkelen Cala Tuent

Snorkelen Mallorca 4: Banyalbufar Beach

Wanneer je je in het westen van Mallorca bevind dan is dit een van de plekken waar je heen kunt. In het westen ligt Banyalbufar beach vlakbij het plaatsje Banyalbufar. Het is een typisch strand voor het westen van Mallorca; ruig, mooi en helder. Dankzij het mooie klimaar en weer van Mallorca kun je hier getuige zijn van pprachtige waterspelingen met het licht. Het strand is vooral rotsen en zand maar dat mag de pret niet drukken. Neem goede waterschoenen mee!

Een prachtige route die je kunt nemen is de volgende:

Je kunt op loopafstand parkeren en er is een dorpje in de buurt met heerlijke restaurants. Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.