Snorkelen Kos is fantastisch. Het is niet voor niets één van de populairste eilanden van Griekenland, en de voorzieningen zijn er dan ook erg goed. Het ligt eigenlijk vlakbij Turkije en heeft daardoor een heerlijk klimaat. Het is met een oppervlakte van 290 km2 best een redelijk groot eiland, en kent zelfs een kustlijn van 112 kilometer: genoeg plekken om te snorkelen op Kos dus! Het eiland wordt daarnaast gekenmerkt door haar vele mooie fietsroutes waardoor je goed met een fiets of scooter over het eiland kunt.

Boom van Hippocrates
Boom van Hippocrates

Kos wordt gekenmerkt door haar prachtige unieke haventjes, lange stranden en helder water. Dit zijn allemaal eigenschappen wat het fantastisch maken om te snorkelen in Kos. Vlak bij vind je Kefalos, dat kent ook unieke bezienswaardigheden als de windmolen van Papavassilis, of verschillende ruïnes van middeleeuwse kastelen. In het centrum van Kos Stad vind je tevens de boom van Hippocrates, de grondlegger van de medische wetenschap. De griekse mythologie is op het eiland dus erg aanwezig. Door haar gunstige ligging en klimaat wordt Kos ook al sinds de prehistorie bewoond. 

Geintresseerd in meer informatie over Kos? Kijk dan eens op de wikipedia pagina.

We hebben geprobeerd de beste snorkelplekken van Kos te verzamelen. Je kunt onder andere heerlijk snorkelen bij Tigaki, maar ook snorkelen bij Lambi is fantastisch. De overige populaire bestemmingen als Marmari of Mastichari hebben ook heerlijke snorkelplekken. Je kunt vanaf Kos gemakkelijk naar overige eilanden die in de buurt liggen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan snorkelen bij Rhodos, waar je gemakkelijk kunt komen. Het is in Kos heerlijk om te snorkelen vanaf April tot Oktober, en eigenlijk heeft het het hele jaar veel zonuren. Je hoeft niet gek op te kijken van 20 graden in November, waarbij de Egeïsche Zee altijd relatief warm is. Snorkelen Egeïsche Zee is dan ook uniek en heerlijk.

Snorkelen Corfu - Porto Timono
Snorkelen Kos Stad

Snorkelen op Kos

Het heerlijke klimaat op Kos zorgt voor perfecte snorkel omstandigheden. De prachtige stranden van Kos zijn vaak druk, maar dat is niet zonder reden. Door dat het het hele jaar lekker weer is kun je in het laagseizoen unieke rustige plekjes vinden. Het is één van de populairste griekse eilanden wat vol staat met prachtige bezienswaardigheden uit de oudheid. Zoals al eerder gezegd, kun je bijvoorbeeld bij de boom van Hippocrates langs in het centrum van Kos Stad.

Snorkelen op Kos is één van de populairste activiteiten op het eiland en je kunt op Youtube dan ook veel filmpjes vinden van mensen die snorkelen. Het onderstaande filmpje geeft bijvoorbeeld een goed beeld hoe het is om te snorkelen op Kos.

Over het algemeen kun je het beste snorkelen bij een kalme zon en rustige wind. Een felle zon kan er voor zorgen dat je snel verbrand, dus daarom kan het middaguur beter vermeden worden. Smeer je in ieder geval altijd goed in voordat je het water in gaat. De wind kan er voor zorgen dat er golfslag ontstaat waardoor je minder comfortabel in het water ligt. Je hebt dan minder controle over waar je heen drijft en zult met een standaard snorkelset eventueel water in je snorkel krijgen. Een snorkelmasker, als op onze snorkelspullen pagina te vinden, voorkomt dat probleem. Het is daarnaast ook een veiliger alternatief op de standaard snorkel.

De mooiste plekken om te Snorkelen Kos zijn:

  1. Snorkelen bij Kos Stad
  2. Snorkelen bij Kefalos
  3. Snorkelen bij Kamari

Snorkelen Kos I: Kos Stad

Aan de oostzijde van Kos stad vind je het strand van Psalidi. Je kunt er eigenlijk makkelijk met de auto komen en er zijn genoeg voorzieningen aanwezig. Het strand heeft veel voor-en-nadelen, maar is door de gunstige ligging ten opzichte van Kos Stad een mooie plek om te snorkelen op Kos. Het strand zelf loopt steil af, waardoor je al snel mooi kunt snorkelen. Je moet wel een beetje naar de wind kijken voordat je hier heen gaat, want het kan hier een beetje waaien.

Er zijn door deze wind ook vaak windsurfers en andere watersporters te vinden. Een ander klein nadeel is dat het een kiezelstrand is, dus goede waterschoenen kunnen helpen. Het adres om bij het strand te komen is: Psalidi Beach, Kos 853 00, Griekenland

Snorkelen Kos – Psalidi Beach

Snorkelen Kos II: Cavo Paradise Beach

Het Cavo Paradise beach is een prachtig strand waar je heerlijk kunt snorkelen. Dit prachtige strand ligt een half uurtje zuidelijk van Kos in een afgelegen baaitje. Je moet het niet verwarren met het Cavo beach ten oosten van Kefalos, want daar is het stukken drukker en minder mooi. 

Het snorkelen is bij Cavo beach zo mooi omdat het water een stuk ruiger kan zijn dan verder op het eiland. Het loopt snel af waardoor het waterleven mooi kan schuilen onder de rotsen.

Snorkelen Kos – Cavo Beach

Snorkelen Kos IIV: Kamari

Het stadje Kamari kent al een hele groot strand. Je kunt dus eigenlijk overal snorkelen bij Kamari. Er is een strandstrook die helemaal door loopt tot en met Kampos. Het is hier vaak druk en niet per definitie mooi om te snorkelen. Er is één mooi plekje tegenover Kastri Eiland, wat aan de Kampos kant ligt. Je moet een stukje het water in zwemmen maar dan kun je er wel prachtig snorkelen. Let wel een beetje op jezelf, want er staat een beetje stroming als het waait.

Snorkelen Kos – Het strand van Kamari

Kos is een prachtig eiland waar je op veel plekken kunt snorkelen. De drie bovenstaande snorkelplekken zijn dan ook pas het begin van wat het eiland te bieden heeft. Heb je nog meer tips of plekken? Zou je graag iets aanvullen? Laat een reactie achter om ons te helpen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen heerlijk kan snorkelen op Kos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.