Snorkelen in Zakynthos is mogelijk en prachtig!

Zakynthos is het zuidelijkste Ionische eiland en een fijne vakantiebestemming. Je kunt in Zhakyntos prachtig snorkelen! Het westelijke gedeelte van het eiland bestaat uit kalkachtig rotsgesteente, dat ongeveer 100 miljoen jaar geleden gevormd is. Daar heeft de erosie van het water grotten en grote ondergrondse holtes  gevormd. Zakynthos kun je kennen van haar grillige westkust, hoge kliffen met daartussen onbereikbare verlaten strandjes als het beroemde Navagio beach.

Geografie

Ontdek Zakynthos met Navagio beach en “Caretta Caretta” schildpadden

Zakynthos heeft een oppervlakte van ruim 406km2. Hierdoor is het het op twee naar grootste Ionische eiland. Het hoeft allen Kefalonia en Corfu voor haar te dulden. De hoofdstad van Zakynthos, Zakynthos-stad, is een mooie oude stad die bekend staat om zijn Italiaanse invloeden. Zakynthos stad kent verschillende bezienswaardigheden. Dit zijn bijvoorbeeld:

Plaatsen en badplaatsen

De meest toeristische plaats is Laganas. In Laganas vindt men talloze barren, terrassen, restaurants, fastfood tavernes en souvernirshops. Deze vrij grote plaats wordt bezocht door veel Engelsen, en dat is duidelijk te merken aan het uiterlijk van de vele barren en cafe´s. Bekende badplaatsen met deze cafe’s zijn bijvoorbeeld:

De beste reistijd hangt af van het klimaat op Zakynthos.

Schildpadden

De schildpadden leven voornamelijk in het beschermde marinepark in de golf van Laganas. De “Caretta Caretta” of “Loggerhead” schildpadden zijn daar te vinden. Het beschermde natuurgebied is verdeeld in drie zones. De drie zones zijn:

Bijvorbeeld: Zone A is de oostzijde van de baai. Dit is de kust van Kalamaki naar Gerekas. Hierdoor is het een belangrijke broedplaatsen van de schildpadden als de stranden van Sekania en Dafni.

Zone B is het middelste gedeelte met de badplaats Laganas en het eiland Marathonissi en Zone C is het westelijke kustgebied van Agios Sostis tot het strand van Keriou. Het park bestaat om de schildpadden te beschermen.

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.