Thailand is een prachtig land wat bekent staat voor haar heerlijke klimaat en fantastische natuur. Het is officieel nog een koninkrijk en ligt daarmee op een bijzondere plek in het wereldtoneel. Het Snorkelen in Thailand blijft altijd een genot. Zo blijft het altijd een land van tegenstellingen, want naast de prachtige natuur heb je er ook immens grote steden als Bangkok. Door de grote van het land kun je moeilijk iets zeggen over het complete Koninkrijk Thailand. We gaan daarom voor een paar eilanden op zoek naar mooie plekken, zodat je misschien eerst een eiland kunt kiezen alvorens je de snorkelplek vindt die precies bij jou past.

Het meest toeristische eiland van allemaal is misschien wel Koh Nang Yuan. Maar zoals met alle hotspots, het is niet voor niks. Het heldere water rondom dit eiland is iets wat je niet vaak tegenkomt.

Een andere spot is ‘Koh Tao’. Dit is eigenlijk een grotere benaming voor een groter deel van Thailand. Toch heeft dit ook weer zo zijn eigen plekjes die we even moeten benoemen. Deze plekjes zijn dan vaak ook wat rustiger omdat ze wat meer afgelegen liggen.

‘Koh Lipe’ is een wat onbekendere plek om te snorkelen, maar zeker even prachtig.

Snorkelen op Koh Nang Yuan

Het enige minpuntje van dit eiland is dat je het met zoveel andere mensen moet delen. Het is tenslotte een heerlijke plek en dat trekt mensen aan. Je kunt ook vanaf dit eiland heerlijk snorkelen. Je kunt vanaf het strand zo het water inlopen om te gaan. Ook kun je vanaf het strand al kolonnes met vissen voorbij zien komen. Een van de andere voordelen van dit eiland is dat het nog zo schoon is. Je mag zelf geen plastic flessen meenemn, wat zorgt voor veel minder troep. Er zijn wat restaurantjes en voorzieningen op het eiland dus echt zorgen hoef je je niet te maken.

Onderwater kun je snorkelen bij prachtige koralen en het onderwaterleven is erg kleurig. Een goede spot om het water in te gaan is de ‘Japanese Garden’. Vooral veel duikers bevinden zich hier maar snorkelen kan zeker ook.

Snorkelen in Thailand - Koh Nang Yuan
Snorkelen in Thailand – Koh Nang Yuan

Snorkelen bij Koh Tao

Dit eiland staat echt meer bekend om haar snorkelplekken dan dat Koh Nang Yuan dat doet. Je kunt hier vooral gewoon prachtig snorkelen. Het is hier dan ook gelukkig iets rustiger, maar vergis je niet. Het blijft allemaal erg vol met toeristen. Gelukkig brengt dat ook bijvoorbeeld verschillende duikscholen met zich mee.

Overal op het eiland kun je mooi het water in, maar we hebben een paar plekken voor je op een rijtje gezet:

  1. Shark Bay

Snorkelen tussen ongevaarlijke haaien en enorme kleurrijke vissen.

  1. Sai Nuan Beach

Vooral voor gezinnen is dit een heerlijke plek. Je kunt er heerlijk in een baaitje het water in en is mooi wat afgelegen. Je hebt meerdere grote rotsen in het water waar je lekker kunt uitrusten.

Snorkelen in Thailand - Koh Tao
Snorkelen in Thailand – Koh Tao

Snorkelen bij Koh Lipe

Het mooie van dit eilandje is dat het echt nog iets heel kleins en aandoenlijks heeft. De sfeer is er nog anders dan bij de meer toeristische locaties. Het eiland is omgeven door koraal, en dat brengt uniek leven met zich mee. Mensen barbecueën op de strandjes en de strandtenten blijven tot de nacht open. Vooral veel mensen die alleen aan het backpacken zijn kan een goed hostel opzoeken een hele goede tip zijn.

Voor meer informatie over snorkelplekken in jouw omgeving, kijk eens op Snorkelen in Azië – Onze verzamelpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.