Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en ligt op circa 4 uur vliegen vanaf Amsterdam. Tenerife is, mede vanwege het heerlijke klimaat, een populaire vakantiebestemming en kent een aantal grote toeristische zones. Wanneer je die verlaat kom je in een ongerepte natuur met wilde vegetatie en ruige landschappen en verscholen dorpjes waar de tijd nog stil lijkt te staan.  De machtige “El Teide”, de hoogste berg van Spanje met zijn 3718 meter is bijna vanaf het hele eiland waar te nemen. Je vindt er prachtige regenwouden en diep uitgesleten ravijnen. En natuurlijk is er altijd die magische blauwe zee. Kristalhelder water die je uitnodigt om te gaan snorkelen!

De snorkelplekken van Tenerife

Eigenlijk kun je bijna overal wel snorkelen op Tenerife. Het water is overal warm, helder en vaak ook rustig. Toch zijn er altijd wat favoriete plekken te vinden waar je heen moet voor de beste ervaring. Zo hebben wij de volgende snorkelplekken voor je uitgezocht en opgeschreven.

Snorkelen Tenerife: Montaña amarilla

Er zijn drie plekken waar je mooi en rustig kan snorkelen. De eerste plek is vanuit Las Galletas in het zuiden van het eiland: Montaña amarilla. Hier zie je een veelvoud van vissen en met een beetje geluk een groene schildpad.

Eigenijk is het een kustheuvel die is ontstaan doordat gele vulkanische as en erosie het land hebben uitgesneden. Vooral onderwater wordt de schoonheid tentoongesteld. Dankzij prachtige vulkanische riffen is het onderwaterlandschap prachtig. Echt iets wat je niet mag missen op Tenerife! Het water is helder en je hebt ook genoeg duikscholen in de buurt die je meer over deze bijzondere plek kunnen vertellen.

Snorkelen Tenerife: Los Gigantes – Alcála

Wil je echt graag schildpadden zien, ga dan naar Los Gigantes vlakbij het dorpje Alcála. Dit ligt in het westen van Tenerife. Naast de rots en zandbodem, heb je hier grote kans een groene schildpad te spotten. Het strand ligt ongeveer 100 meter van het dorpje vandaan en het is er vaak nog erg rustig. Het is dan ook een niet zo heel groot strand. Ook is er in de buurt het ‘Masca Bay’, wat de lokale bevolking aanraadt om haar rustig ligging vlak bij de grote los gigantes kliffen.

Snorkelen Tenerife: Punta de Teno

Tot slot is er nog een mooie plek bij Punta de Teno. Alleen de rit erheen is al prachtig! Deze plek is wel wat afgelegen en het is daarom ook zeer zeker aan te raden om goed zelf eten en drinken mee te nemen. Het is een klein strand met alleen een vuurtoren en een strandje. Toch wordt deze plek gezien als een van de mooiste binnen Tenerife door de heerlijke rust. Dit maakt het vooral prachtig om te snorkelen!

Naast schildpadden en vele vissen, heb je overal op het eiland kans om andere soorten dieren te zien. Denk bijvoorbeeld aan zeeslakken, zee-egels en zeesterren. Maar ook roggen en octopussen komen hiervoor. We hebben nog meer plekken voor je verzameld binnen Tenerife op de pagina De 5 beste snorkelplekken van Tenerife. Heb je nog waterschoenen nodig? Kijk dan eens op www.waterschoenenkopen.nl

Snorkelen Tenerife
Snorkelen Tenerife

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.