Snorkelen in Split is prachtig! Split is de grootste stad van Dalmatie. Met haar 200.000 inwoners heeft de havenstad een belangrijke economische en toeristische functie. Het is dan ook niet voor niks dat snorkelen in Spit heel populair en dat je er prachtige snorkelplekken hebt. De mooiste plekken om te snorkelen hebben wij voor je uitgezocht.

In Split is het hele jaar een aangename temperatuur en wat er relatief weinig regen. De havenstad heeft verschillende verbindingen met Adriatische eilanden als wel als Italiaanse steden. Dit zorgt er voor dat je verschillende boten kunt huren om te snorkelen op de meest prachtige stranden van Kroatië.

Het vliegveld van Split bevindt zich bij Trogir, en je kunt met directe stadsbussen in het centrum van Split aankomen.

Split

Snorkelen Split

Door de prachtige ligging aan het water heeft Split veel stranden waar je heerlijk kunt uitrusten. Het water is relatief rustig wat er voor zorgt dat je dicht bij de stad al prima kunt snorkelen. Zo kun je bijvoorbeeld op youtube genoeg voorbeelden vinden van prachtige filmpjes die in de omgeving van Split zijn gemaakt.

Het onderstaande filmpje is van één van de vele snorkel tours die vertrekt vanaf Split.

Snorkelen bij Split is op het mooist wanneer er een wat kalmere wind staat en een beetje zon. Te veel van beide is niet goed en er is niks zo fijn als gelijk opdrogen in de zon wanneer je het strand op loopt. Wanneer je gebruik maakt van één van de beheerde tours kun je ook kijken naar snorkelmaskers zoals aangeboden via onze snorkelspullen pagina.

De mooiste plek om te snorkelen: Blue Lagoon

Het bovenstaande filmpje geeft een prachtig beeld van een van de vele tours die je kunt doen vanuit Split. Door deze tours kun je prachtig snorkelen in de omgeving van Split waarbij je mee wordt genomen naar het Blue Lagoon van Drvenik en de Krknjasi eilanden. Hier kun je heerlijk snorkelen op een unieke locatie. Echt een aanrader als je wat meer tijd in de omgeving hebt.

Veel van deze tours hebben ook al snorkelspullen aan boord, waardoor je daar zelf geen rekening mee hoeft te houden.

Snorkelen Split: Blue Lagoon Tour
Snorkelen Split: Blue Lagoon Tour

Snorkelen bij Hvar

Je kunt vanaf Split ook gemakkelijk bij het eiland Hvar komen. Het eiland UNESCO eiland Hvar is bergachtig en heeft niet per definitie mooie wegen, dus een auto is niet direct handig. Het voordeel is dat je dan ook prachtig kunt snorkelen bij het stadje Hvar. Het is ook een bestemming voor de rijke, beroemde mensen, dus verbaas je niet over de enorme boten die je zult zien in de reis naar het eiland toe.

Snorkelen op het eiland Hvar

Snorkelen bij Vis

Je kunt bij Vis prachtig duiken. Het is een eiland wat minder toeristisch is, dus verwacht ook minder voorzieningen. Het onderwaterleven is daarentegen wel super, en je kunt op het eiland ook lekker eten en drinken. De lokale bevolking is aardig en is altijd blij met toeristen, dus voel je welkom om te snorkelen bij Vis. Er is geen super professionele duikschool aanwezig, dus regel vooraf je spullen goed.

Split
Split

Corsica is veel groter dan slechts deze drie stranden en je kunt ook op meer locaties snorkelen. Ben je zelf ook een keer op Corsica geweest? Neem dan ook contact op zodat we altijd betere informatie kunnen bieden aan alle vakantiegangers. Snorkelspullen zijn ook altijd handig om mee te nemen voordat je op vakantie gaat. Op die manier ben je niet overgeleverd aan de slechte spullen die toeristische winkeltjes verkopen. Kijk daarom eens op onze Snorkelspullen pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.