Makarska is een relatief onbekende stad aan de Adriatsiche kust van Dalmatie. Het ligt zo’n 60km ten zuidoosten van Split en is daarmee een klein stukje verder rijden. Het weer is er in de zomer zeer aangenaam en de kosten voor verblijf zijn nog laag met gemiddeld 54 euro voor drie sterren hotels.

Eigenlijk is het net zoals alle plekken aan de Adriatische kust met helderblauw water en een lekkere temperatuur. Toch is er dankzij frisse water plekken een hele unieke verzameling van gekleurde riffen en planten (inclusief gouden sponzen).

Gevonden tijdens het snorkelen in Makarska
Gevonden tijdens het snorkelen in Makarska

Er zijn genoeg diersoorten te vinden zoals bijvoorbeeld octopussen en krabben. Ze kunnen zich verstoppen tusen de rotsen dus kijk goed wanneer je onder water bent! Misschien kun je zelfs wel kleine zeepaardjes vinden als je gelukkig genoeg bent!

Dankzij de rotsige kust is dit een heerlijke plek om in het water eens lekker te gaan snorkelen! Kijk vooral goed rond en geniet in deze prachtige omgeving! Heb je nog snorkel-uitrusting nodig? Kijk dan eens op onze Snorkelspullen pagina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.