snorkelen Ibiza is erg lekker en je hebt er genoeg plekken. Ibiza is een Spaans eiland wat officieel nog tot de Balearen behoort. Het is in totaal 575km² groot en dat maakt het zo ongeveer het 13e eiland qua oppervlakte van de middellandse zee. Vlakbij, ten noordoosten, liggen de eilanden Minorca en Majorca. De hoogste berg op het eiland is de Sa Talaiassa.

Vooral onder jongeren is het een erg populaire bestemming en dit zorgt ook voor een bruisend nachtleven. Het komt vaak voor dat bekende Dj’s zich een hele zomer lang verbinden aan een discotheek, waardoor er overal bekende Dj’s zijn op Ibiza.

Ibiza: het eiland

Naast het nachtleven is ook het dagleven heerlijk. Zo hebben wij weer voldoende plekken gevonden waar jij heerlijk kunt Snorkelen op Ibiza. De watertemperatuur ligt er in de zomer rond de 20 graden Celsius, wat het heerlijk maakt. Het zicht onderwater is fantastisch en je hebt meer dan 200 kilometer aan kust. Alleen maar goede eigenschappen voor een eiland dus!

Je hebt verschillende soorten kust op het eiland, zowel kiezel als zand; inclusief en exclusief rotsen. Dit maakt het dat je sommige plekken wel meer geschikt zijn dan andere om te snorkelen. Het onderwaterleven is vergelijkbaar met die van Tenerife of Gran Canaria: kleurrijk en divers. Zo kun je onder andere monnik vissen, makrelen en barracuda’s tegenkomen. Ook worden er regelmatig zeeschildpadden en zwaardvissen gespot.

De beste plekken op Ibiza zijn voornamelijk rond kleine inhammetjes en baaien in het noordelijk deel van het eiland. Vooral de baaien die een rotsachtige bodem, denk aan uw waterschoenen, hebben zijn erg geschikt. Snorkelen Ibiza is dus zeker goed mogelijk!

Snorkelen Cala d’en Serra

Dit is een bekende plek in het noorden van Ibiza. Het is een inham die onder andere erg populair is bij de lokale bevolking. Het is er prachtig en rustig. Ook het zicht onderwater is erg goed en er is veel onderwater leven wat je kunt aanschouwen. Maar.. Het is ook wat slecht te bereiken. Dit zorgt ervoor dat het hier ook vaak veel rustiger is dan bij de grote populaire stranden van Ibiza. De makkelijkste manier is om een boottocht te huren en je hieraf te laten zetten, want het water is er lang diep genoeg. Een tweede is om vlakbij, net boven op de heuvel, je auto bij een bouwval te zetten en dan een paar minuten te lopen. Leuk feitje: dit bouwval heeft parkeerplaatsen omdat het ooit een hotel had moeten worden.

Snorkelen Cala d’en Serra
Snorkelen Cala d’en Serra

Snorkelen Es Pou des Lleo

Es Pou des Lleo is nou het klassieke voorbeeld van een Ibiza’s baaitje waar je heerlijk kunt snorkelen. Het heeft een relatief klein zandstrand maar het is er vaak erg rustig waardoor dat niet echt uitmaakt. Je kunt met de auto vlakbij parkeren wat het makkelijk bereikbaar maakt. Ook zijn er redelijk wat faciliteiten aanwezig bij het baaitje. Zo is er een beach bar, zijn er toiletten en douches en zijn er ook strandbedden en parasols te huur. Er is ook een klein vissersrestaurantje, maar deze is van november tot maart gesloten! Wanneer je wilt snorkelen Ibiza is dit echt een favoriet.

Snorkelen Cala Xaracca

Cala Xaracca is een erg rustig en afgelegen baaitje op Ibiza. Het water is hier heerlijk helder en rustig waardoor het prachtig is om hier te snorkelen. Het maakt het daardoor ook dat het wat lastiger is om het te bereiken bijvoorbeeld met de auto. Het is een steile toegangsweg met beperkte parkeermogelijkheden. Daar krijg je dan wel een strand voor terug zoals die van de ansichtkaarten. Er is een fraai restaurantje aanwezig op het strand waardoor dit toch ook een van de betere plekken is om te snorkelen op Ibiza!

Snorkelen Cala Xarraca
Snorkelen Cala Xarraca

Snorkelen Punta Galera

Een ander populair plekje om te snorkelen op Ibiza is bij het plaatsje Punta Galera. Nabij alle strandtentjes heb je voldoende (zand-)strand om zo het water in te lopen. Ook zijn hier dus voldoende faciliteiten als eettentjes, barretjes en winkeltjes waardoor je je prima kunt vermaken. Dit is dus meer een toeristische hotspot dan de overige drie maar geeft daardoor ook meer mogelijkheden om dingen er naast te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.