Snorkelen in Gran Canaria is prachtig. Gran Canaria is een van de Canarische eilanden en hoort daarmee officieel bij Spanje. Het ligt in de buurt van o.a. Tenerife en ligt daarom naast de kustlijn van Marokko. Het klimaat is er heerlijk warm waar je prima het hele jaar van kunt genieten. Omdat het zo’n exotisch klimaat heeft kun je bij het snorkelen Gran Canaria prachtige onderwater dieren tegenkomen die je in andere Europese hotspots niet tegenkomt. Zo kun je hier prima octopussen of verschillende soorten roggen vinden. Dankzij het gunstige warme weer gedurende het hele jaar is snorkelen prachtig op Gran Canaria.

Snorkelplekken

Overal op het eiland heerst zo ongeveer hetzelfde klimaat, waardoor je eigenlijk overal wel kunt snorkelen. We hebben de meest bijzondere en favoriete plekken van bewoners er uitgehaald en voor je opgeschreven.

Snorkelen Gran Canaria: bij Playa de El Cabrón

Playa de El Cabrón is eigenlijk een van de populairste plekken voor zowel snorkelende mensen als duikers. Helaas heeft dit niet geleid tot veel voorzieningen in de buurt, dus zorg dat je dit zelf goed van tevoren meeneemt! Dit komt omdat het onderwaterleven zo bijzonder is op deze plek. Dankzij gebieden met zeegras en vulkanische riffen is het een uniek aanzicht om te snorkelen. Zo vind je onder andere juffertjes, monnik vissen en papegaaivissen. Daarnaast zijn er ook nog meer bijzondere dieren in de buurt. Dit zijn bijvoorbeeld barracuda’s, octopussen en roggen. Het zicht is erg goed omdat het de juiste omstandigheden heeft. Het is wel wat lastiger bereikbaar en het is aan te raden om het laatste stukje te lopen in plaats van te rijden. Vanaf het strand ben je gelukkig wel zo het water in.

Snorkelen Gran Canaria: bij Risco Verde

Risco verde ligt aan de oostkus van Gran Canaria. Blijkbij de plaats Arinaga ligt het strand wat veel gelijkenissen vertoond met Playa de el Cabron. Het grote verschil met dit strand is alleen dat dit in een veel minder populair en toeristisch gebied van het eiland ligt. Het lig daarentegen ook prachtig vlakbij een mooi natuurreservaat. Je kunt hier ook makkelijker parkeren omdat er een boulevard vlakbij is. Je kunt via een trap zo het water in lopen. Ook een erge aanrader dus!

"<yoastmark

Snorkelen Gran Canaria: bij El Puertillo

Snorkelen kan ook zeker bij El Puertillo. Qua onderwater leven is het hier iets rustiger dan bij de andere plekken maar het water daarentegen is hier ook erg rustig. Daarnaast zijn er fijne faciliteiten beschikbaar en is er een parkeerplaats voor de auto. Je kunt zo het water in via het strand. Voor de vissen, want die zijn er wel genoeg, moet je even naar de rotsen in de buurt zwemmen maar die zijn vlakbij!

Snorkelen El Puertillo
Snorkelen El Puertillo

Snorkelen Gran Canaria: bij Sardina del Norte

Tot slot kan er ook gesnorkeld worden bij Sardina del Norte. Deze plaats heeft meer grote vissen en zelfs verschillende soorten kleine haaien. Dit kunnen bijvoorbeeld grote roggen, engelhaaien maar zelfs een walvishaai zijn. Het is makkelijk bereikbaar met de auto en het heeft een strand en een steiger. Langzaam lopen de rotsen over in zachte zandgrond waar je dus erg mooi kunt liggen!

 Snorkelen Sardina del Norte
Snorkelen Sardina del Norte

Ben je geintresseerd in meer plekken om te snorkelen binnen de Canarisch Eilanden? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij onze post over Snorkelen Tenerife of Snorkelen Fuerteventura!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.