Of je goed kunt snorkelen in Fuerteventura? Dat kan zeker! Laten we beginnen met eerst wat over het eiland te vertellen.

Het is een van de Canarische eilanden, wat officieel bij Spanje hoort. De eilanden liggen honderd kilometer voor de noordwestkust van Afrika. Tenerife is bijvoorbeeld ook een Canarisch eiland. Dit betekent dat het er altijd gunstig warm is met een lekker windje. Verder zijn er veel toeristische vakantie’s naar te boeken, wat vooral in de winter erg lekker kan zijn omdat het daar dan al warm is.

Snorkelen Fuerteventura
Snorkelen Fuerteventura

Er wonen net iets meer dan 100.000 mensen op het eiland en de hoofdstad was altijd Betancuria. Goed, nu wat echte informatie over waar je het beste kunt snorkelen op Fuerteventura.

Snorkelen Fuerteventura: Isla de Lobos

Het eiland heeft bijvoorbeeld een prachtig natuurreservaat dat Isla de Lobos heet. Je kunt hier nog genieten van een uniek ecosysteem en is daarom ook erg geliefd onder wandelaars. Als je wilt snorkelen is dit dan ook een van de absolute nummer een plekken om heen te gaan! Hier onder is een filmpje van hoe het er aan toe gaat. Zoals je kunt zien erg prachtig! Het is goed te bereiken maar misschien dat je wel een stukje moet lopen.

Snorkelen Fuerteventura: El Cotillo meren

Als andere mogelijkheid heb je helemaal in het noorden van het eiland de El Cotillo meren. Deze omgeving is überhaupt al prachtig maar doordat het niet zo diep is het water ook warmer. Het kan wel zijn dat hier wat minder visjes te vinden zijn. En let ook even op eb- en vloed omdat anders het water misschien wel weg is! Je hebt er dus meerdere meren vlak bij elkaar, maar het ‘main lagoon’ wijst zichzelf al heel snel. Daar moet je wezen!

Snorkelen Fuerteventura: Lobos bij Corralejo

Hier heb je ontzettend veel mooie baaitjes met goede zandstranden. Het kan hier wel even zoeken zijn naar plekken waar het wat rustiger is. Zoek een strand met veel stenen en weinig toeristen. Dat helpt. Je kunt ook vanaf hier een eiland trip boeken vanaf ongeveer 20euro naar een van de nabijgeleden kleinere eilanden. Ondertussen kun je dan ook snorkelen, erg mooi!

Als je nog uitrusting tijdens het snorkelen nodig hebt, kijk dan even bij de producten op onze site hier. Of in de balk rechts op de site. Vooral waterschoenen voor kinderen kunnen handig zijn om van te voren al geregeld te hebben. Veel vakantie plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.