Snorkelen Corfu is heerlijk. Het noordelijkste eiland van Griekenland is erg geschikt om te zwemmen en te snorkelen. Samen met de eilanden Zakynthos en Kefalonia hoort het tot de Ionische eilanden van Griekenland. Het ligt deels voor de kust van Albanie en de afstand bedraagt op het kortste punt maar twee kilometer tot het vaste land. Het eiland heeft ongeveer 113.000 inwoners waarbij een derde in de hoofdstad woont.

Snorkelen op Corfu is erg populair door de vele grindstranden. Dit zorgt immers voor helder water waardoor je ver kunt zien.  Er is relatief hoge regenval afwisselend met hoge temperaturen op het eiland waardoor de natuur de kans krijgt om gezond te bloeien. Het eiland is dan ook erg groen. Dit zie je onder andere terug in de vele olijfbomen. Deze olijfbomen komen oorspronkelijk uit de Venetiaanse tijd waar bewoners voor elke tien olijfbomen een goudstuk kregen. Tegenwoordig is olijfolie nog steeds een belangrijk export product van Corfu. Voordat de massatoerisme op gang kwam op het eiland werd de prijs van de grond nog bepaald door de olijfolie.

De Venetiaanse tijd was van de 14e tot de 18e eeuw. Tijdens de oorlogen van Napoleon werd het eiland bezet door zowel de Fransen als de Britten. In 1815 hoorde het eiland bij de Ionische Eilanden, wat toen nog in het bezit van het Verenigd Koninkrijk was. Pas sinds 1864 behoort het officieel tot Griekenland. In tegenstelling tot andere eilanden is het nooit onderdeel geweest van de Turken. Ook om deze reden wordt het er op het eiland volop Cricket beoefend, zijn de huizen niet blauw-wit geschilderd en zijn er veel cipressen bomen.

Snorkelen Corfu - Porto Timono
Snorkelen Corfu – Porto Timono

Snorkelen op Corfu

Corfu haar prachtige stranden lenen zich perfect voor het snorkelen. Vooral in de zomer is het klimaat erg rustig en dankzij de grindstranden kun je veel zien. Het is niet voor niks dan ook een populaire vakantiebestemming. Ook staat het eiland vol met prachtige bezienswaardigheden uit de oudheid. De bekendste attractie is het Achilleion: een paleis wat tussen 1890 en 1892 werd gebouwd.

Op Youtube staat het vol met filmpjes van mensen die het water al hebben verkent. Zo geeft het onderstaande filmpje een goede impressie hoe het is om te snorkelen op Corfu.

Snorkelen is het prettigst bij een kalme wind en zon. De rustige wind zorgt voor een rustigere golfslag waardoor je comfortabeler in het water ligt. Het zorgt er ook voor dat je meer controle over je eigen houding hebt, en dat er bijvoorbeeld minder water in je snorkel komt. Het is dus niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger. Pas wel op met te veel zon: je ligt immers met je rug naar de zon toe en kan zo verbranden. Het is daarom verstandig om je goed in te smeren met een watervaste zonnebrand.

Ben je op zoek naar een professioneel snorkelbedrijf om de eerste keer mee te snorkelen? Op Corfu zitten er veel aanbieders waar je een dag mee het water op kunt. Heb je nog een goede snorkel spullen nodig? Klik hier om naar onze overzichtpagina te gaan waar je alles kunt krijgen voor een lage prijs.

De drie beste plekken om te Snorkelen Corfu zijn:

  1. Snorkelen bij Agios Georgios
  2. Snorkelen bij Porto Timoni
  3. Snorkelen bij Paleokastritsa

Snorkelen Corfu I: Agios Georgios

Ten noorden van Paleokastritsa ligt in een grote baai het strand ‘Agios Georgios’. Agios Georgios is een niet al te druk strand waar je heerlijk kunt snorkelen. Het is een ‘Blue Flag Beach’ wat betekent dat het internationaal erkent is als een schoon en veilig strand. Dit maakt het ook erg geschikt om bijvoorbeeld met kinderen te gaan snorkelen. Het is een enorm zandstrand en heeft alle strandfaciliteiten. Denk daarbij aan verschillende restaurants en barretjes, en verder landinwaarts ook hotels. Het is nooit zo druk omdat de weg er naar toe smal en kronkelig is, en daarom kiezen mensen vaak voor beter begaanbare stranden.

Snorkelen Corfu - Snorkelen bij Agios Georgios
Snorkelen Corfu – Snorkelen bij Agios Georgios

Snorkelen Corfu II: Porto Timoni

Aan de noordwestkust van Corfu kun je de Porto Timoni vinden. Dit prachtige strand heeft de bijnaam Afionas Twin Beach. Het dankt haar bijnaam doordat het feitelijk twee strandjes zijn die worden gescheiden door een smal stuk strand. Dit betekent dan ook dubbel zoveel snorkelplekken! Waar Agios Georgios een strand met genoeg voorzieningen is, is dit een plek voor de avonturiers. Het is alleen te voet bereikbaar en er zijn geen horecavoorzieningen behalve in de zomer. Het is ongeveer twintig minuten lopen vanaf de Taverne.

Porto Timoni zijn perfecte plekken om te snorkelen op Corfu en voor de avonturiers zeker een aanrader! Ben je toch op zoek naar een bereikbaarder snorkel strand? Kijk dan eens bij Agios Georgios of Paleokastritsa.

Snorkelen Porto Timoni
Snorkelen Porto Timoni

Snorkelen Corfu IIV: Paleokastritsa

Paleokastritsa is misschien wel de beste snorkelplek van Corfu. Het is een combinatie van verschillende baaien, stranden en rotsformaties. Deze afwisseling zorgt voor volop mogelijkheden om te snorkelen en het is elke keer anders. De stranden grenzen allemaal direct aan het dorp waarop ook hier volop faciliteiten aanwezig zijn. Het is een vrij toeristisch gebied dus je hebt hier ook toeristenwinkeltjes en een levendig dorpje. In alle baaien kun je terecht komen tussen grote groepen vissen. Het water wordt er snel ondiep waardoor je rustig kunt snorkelen.

Het is ontzettend makkelijk bereikbaar en de hoofdweg van Corfu-stad brengt je er vanzelf. Je kunt gebruik maken van verschillende trappen die in het dorpje aanwezig zijn om bij het strand te komen. Aan het einde van de hoofdweg vind je een parkeerplaats om eventueel je auto weg te zetten en vanaf voet te vertrekken.

Snorkelen bij Paleokastritsa
Snorkelen bij Paleokastritsa

Corfu is een prachtig eiland met volop snorkelplekken. Deze drie gekozen stranden zijn dan ook slechts het begin van wat je allemaal kunt ontdekken op het eiland. Ben je zelf onlangs naar Corfu geweest en zou je graag iets aanvullen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Op die manier kunnen we zorgen dat iedereen heerlijk kan snorkelen op Corfu.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.