Bali is een prachtig eiland waar bezoekers meer dan genoeg kunnen vinden om zichzelf te vermaken. Naast de indrukwekkende vulkanen, rijstvelden en steden is er ook een prachtig waterlandschap. Zo kun je bijvoorbeeld erg mooi duiken om op zoek te gaan naar, bijna, vergane scheepswrakken. Snorkelen Bali is daarom zeker een aanrader!

 

Bali haar (klimaat-)seizoenen

Bali heeft grotendeels een tropisch klimaat maar vooral in de hoge berggebieden kun je dit nog weleens over het hoofd zien. Eigenlijk heeft Bali last van twee duidelijke seizoenen: Het natte en het droge seizoen.

Gedurende het hele jaar schijnt er op Bali relatief veel zon en er is een kleine kans op orkanen.

Natte- en droge seizoen

Het natte seizoen is van april tot en met september, dit wordt ook wel het regenseizoen genoemd. Dit heeft niet zozeer te maken met het feit dat het alsmaar door regent maar dat er meer tropische stormen zijn in deze periode. Maar ook in deze periode is er gewoon zon.

Het droge seizoen betekent niet absolute droogte. Ook in dit seizoen valt gewoon regen, maar wel minder dan tijdens het natte seizoen.

Snorkelen Bali: Menjangan eiland

Menjangan staat op de Discovery Channels lijst voor beste snorkelspots, en dat is niet voor niks. Wanneer je de naam van het eiland letterlijk vertaald naar het nederlands krijg je ‘hert’. Dit komt omdat het eiland hier vol mee is. Het kost je een kleine 20 euro om het eiland te mogen betreden, dus dat is een kleine min maar je krijgt er een hoop voor terug. Het verschilt erg per seizoen wat voor dieren er in het onderwaterlandschap leven. Soms heb je alleen kleine vissen en soms veel exotische dieren. Het zicht is het hele jaar door prachtig en het is er verder ook erg rustig. Erge aanrader!

Snorkelen op Menjangan Bali
Snorkelen op Menjangan Bali

Snorkelen Bali: Nusa Lembongan

Een veel kleiner eiland is Nusa Lembongan. Het eiland heeft veel minder oppervlakte maar daarentegen wel betere voorzieningen voor toeristen. Er worden erg veel snorkel-tours aangeboden in de omgeving en het is prachtig om hier gebruik van te maken. Schildpaden en veel felgekleurde vissen is hier een dagelijkse kost, met daarbij veel gekleurd landschap. Het water is ondiep en helder, dus ook perfect voor beginners!

Snorkelen op Nusa Lembongan Bali
Snorkelen op Nusa Lembongan Bali

Snorkelen Bali: Sanur Beach

Sanur beach hoort bij het toeristenplaatsje Sanur, vlakbij de hoofdstad Denpasar. Sanur is een echte toeristenplek met alle drukte en voorzieningen die hierbij horen. Dit maakt de stad alleen niet minder mooi. Vooral voor het gemak is deze plek prima om een beetje te snorkelen. Er zijn genoeg gekleurde vissen in het water en ook het landschap is goed. Een bijkomend voordeel is het wadlopen wat in de avond kan, na het snorkelen. Dit geeft je een leuke avondactiviteit.

Snorkelen Sanur Beach Bali
Snorkelen Sanur Beach Bali

Ben je op zoek naar meer plekken in Azië of misschien dichter bij huis? Kijk eens op onze pagina over Snorkelen in Europa of Snorkelen in Azië!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.