Snorkelen Aruba is fantastisch. Het eiland, wat officieel nog tot Nederland behoort, ligt ten noorden van Venezuela wat er voor zorgt dat de omstandigheden fantastisch zijn. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 180km2 wat vergelijkbaar met Texel is. In 2017 had het nog minder dan 120.000 inwoners. Het grootste toeristengebied is rondom de hoofdstad Oranjestad. Aruba is een van de ABC-eilanden van de kleine antillen: Aruba, Bonaire en Curaçao.

Het snorkelen op Aruba is erg populair door het gunstige caribische klimaat. Het eiland is relatief droog wat gebruikelijk is voor de caribische eilanden. Het is er ook warm! De temperatuur rond het middaguur is gemiddeld tussen de 28e en 35 graden. Het regent wel iets meer in Oktober, November en December. Naast die maanden valt er nauwelijks regen. Leuk feitje: De zon schijnt in Aruba gemiddeld twee keer zo lang dan een land in noordwest-Europa.

Deze omstandigheden zorgen voor een grote en goed doorontwikkelde toeristen industrie. Er zijn vooral rondom de stranden genoeg luxehotels te vinden waar mensen zich laten verwennen door al het moois van het eiland. Dit zorgt er voor dat er rondom deze plekken je ook prachtig kunt snorkelen.

Het eiland is ontdekt in 1499 en behoorde in die tijd nog tot Spanje. Pas in 1636 is het overgenomen door de Nederlanders. Het is nadien nog van de engelsen geweest voordat het weer onderdeel werd van de Koninkrijk der Nederlanden en later de Nederlandse antillen. Er is rond 1990 nog gesproken over een complete onafhankelijkheid maar hier is uiteindelijk van afgezien. Ze spreken officieel Nederlands en Papiaments op het eiland.

Snorkelen Aruba
Snorkelen Aruba

Snorkelen op Aruba

Aruba heeft ongelofelijk mooie stranden waar je perfect kunt snorkelen. Het is het hele jaar door mooi weer en het heeft prachtige koraalriffen waar veel valt te zien. Het is alleen in de maanden Oktober, November en December wat regenachtig maar verder schijnt er ontzettend vaak de zon. Het eiland heeft ook genoeg andere dingen te bieden die je kunt bekijken en bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld de Natural Bridge; de langste natuurlijke brug van de ABC eilanden. Deze is helaas in 2005 ingestort maar resten zijn nog steeds te vinden. Bekijk het onderstaande filmpje voor een impressie hiervan.

Snorkelen is fantastisch bij warm weer en een lekker zonnetje.Een rustige wind kan zorgen voor een rustige golfslag waardoor je beter zicht in het water hebt. Er komt dan bijvoorbeeld ook minder water in je snorkel, omdat je stabiel in het water ligt. Dit zorgt er voor dat zon en weinig wind niet alleen lekker is, maar ook veilig bij het snorkelen! Het is wel oppassen dat je niet verbrand door de zon. Je ligt namelijk wel met je rug naar de zon toe op het water. Gebruik dus altijd goede watervaste zonnebrand van goede kwaliteit. Ben je nog op zoek naar goede snorkel spullen? Kijk hier voor ons overzicht van de beste artikelen voor de laatste prijs.

Je kunt prachtig snorkelen Aruba op de volgende plekken:

  1. Snorkelen bij Arashi
  2. Snorkelen bij Boca Catalina
  3. Snorkelen bij Palm Islands

Snorkelen Aruba: Arashi

In het noorden van het eiland ligt het fantastische Arashi strand. Je kunt bij Arashi fantastisch snorkelen door het heldere ondiepe water. Als beginnende snorkelaar zul je gemakkelijk de mooiste vissen zien zwemmen. Door de zanderige ondergrond zul je vooral kleine vissen zien maar ook vissen als de Palometa zwemmen rond.

Het strand is ook ontzettend goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is ook een grote parkeerplaats. Er zijn hutjes beschikbaar en andere voorzieningen aanwezig. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende restaurants in de omgeving die je een heerlijke maaltijd kunnen voorzien bij zonsondergang. Het is een erg geliefd strand dus zorg op weekenddagen dat je er vroeg bij bent. Ook de locals vinden dit strand heerlijk om te snorkelen!

Snorkelen bij Arashi
Snorkelen bij Arashi

Snorkelen Aruba II: Boca Catalina

Naast het prachtige Arashi strand is ook het Boca Catalina een prachtige plek om te snorkelen. Het ligt op een klein tien minuutjes lopen van Arashi en is dus een zeer goed alternatief als er bij de eerste geen plek meer is. Het snorkelen bij Boca Catalina zorgt voor een verrassende zeeleven waar je echt verschillende varianten vissen kunt tegenkomen. Het witte strand is ook een fantastische plek om lekker te relaxen en rustig je boek te lezen.

Het strand wordt omring door verschillende hotels en er zijn ook iets meer restaurantjes in de buurt dan bij Arashi. Het is ook erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is ook een parkeerplaats in de buurt. Geniet van het snorkelen bij Boca Catalina!

Snorkelen Aruba - Boca Catalina
Snorkelen Aruba – Boca Catalina

Snorkelen Aruba III: Palm Island

Helemaal aan de andere kant van het eiland kun je prachtig snorkelen op Palm Island. Het is een klein smal eiland net ten zuiden van de hoofdstad van Aruba ligt. Doordat het net iets verder van de kust ligt is het zeeleven echt fantastisch. Het koraalrif zit vol met bijzondere vissen zoals de papegaaivis. De betoverende kleuren van vissen zijn volop te zien. Er is een veerbootje die er voor zorgt dat je redelijk gemakkelijk op het eiland kan komen.

Snorkelen Aruba - Palm Island
Snorkelen Aruba – Palm Island

Het fantastische eiland Aruba is een prachtige plek met heerlijke snorkel plekken. De snorkelstrandjes hierboven zijn slechts het topje van de ijsberg en er is meer dan genoeg te doen op het eiland. Ben je zelf ook onlangs op Aruba geweest om te snorkelen en heb je toevoegingen of op/of-aanmerkingen? Laat het ons weten in de reacties zodat meer mensen gaan snorkelen op Aruba in de toekomst!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.