In Griekenland kunt u natuurlijk veel meer doen met het mooie water dan zwemmen alleen. Er zijn tal van duikscholen op veel vershillende lokaties Van Kavala tot Kreta kunt u genieten van het prachtige heldere water en de vele flora en fauna die de zee voor duiken in Griekenland te bieden heeft.
De Griekse wateren worden beschouwd als de schoonste van de Middellandse Zee.
Een duik in de Griekse zeeën betekent helder zicht en een unieke ervaring. Zorg er wel voor dat u voldoende getraind bent en de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen. Scuba (Self-Contained Underwater Breathing Apparatus) duiken, met de juiste uitrusting is toegestaan in alle zeegebieden waar geen specifiek verbod geldt vanwege bescherming van archeologische vindplaatsen.
Duiken en snorkelen in Griekenland is schitterend tijdens je vakantie
De wateren rond Griekenland liggen vol met archeologische vindplaatsen. Als je tijdens het duiken een archeologisch object tegenkomt dien je dit zo snel mogelijk te melden bij de dichtstbijzijnde Haven Autoriteiten. Het is in Griekenland verboden om deze objecten mee naar de oppervlakte te nemen of te verplaatsen.
De organisatie die verantwoordelijk is voor het duiken in de Griekse wateren is de Griekse Federatie voor Onderwater Activiteiten, Sportvissen en Technisch Zwemmen, onder de supervisie van het Generale Secretariaat voor Sport. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om in Griekenland te duiken. Let op: doe dit alleen met duikscholen die toestemming hebben om in bepaalde gebieden te duiken. Ga dus zelf niet duiken buiten deze gebieden om, er staan hoge boetes op.
De Ionische Zee is zeker één van de mooiste duikspots in de Middellandse Zee. Rondom Zakynthos is duiken door de Caretta Caretta schildpadden en het nabij gelegen diepste punt van de Middellandse Zee (4400 meter) extra aantrekkelijk. In de Ionische Zee kun je tijdens het duiken grote zeebaarzen, berekreeften, murenes en octopussen zien.
Duikspots en snorkelplekken Griekenland op kaartOp Kreta kun je bijvoorbeeld zeer goed duiken aan de zuidkust van het eiland. Bij het plaatsje Plakias zit een Nederlandse duikschool. In het kraakheldere water van de Libische Zee loopt het zicht op tot wel 40 á 50 meter diep. Verder is er volop flora en fauna onderwater op Kreta met o.a. tandbaars, octopus, sepia, murene aal, schorpioenvis, makreel en tonijn.
Ook heel mooi zijn de rotsformaties onderwater met koraalsoorten en andere gekleurde onderwaterplanten. Het ruige gebergte bovenwater loopt in een adem door onderwater. Zo ontstonden steile dieptewanden die van 12,5 meter tot 35 meter diep recht naar beneden lopen. Je kunt hier ook georganiseerde grotduiken maken. Ook om te snorkelen is het hier mooi.