Tenerife is een fantastische vakantie bestemming waar je heerlijk kunt snorkelen. Het canarische eiland kan een heerlijke afwisseling zijn met het koude winter weer van Nederland, en de afwisseling van sneeuw met zon en zee komt iedereen ten goede. Toch ligt het relatief dicht bij Nederland en het is daardoor dan ook een populaire vakantiebestemming. Snorkelen op Tenerife is fantastisch, maar er zijn nog meer prachtige canarische eilanden in de buurt. Kijk bijvoorbeeld ook eens op onze paginas over snorkelen op Lanzarote, Gran Canaria of Fuerteventura. Deze eilanden hebben allemaal prachtige snorkel plekken maar de onderwaterwereld van Tenerife bevat wel 600 verschillende soorten vissen en is daarmee echt uniek. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van de gekke trompetvis? Deze, of dolfijnen en walvissen kom je tegen in het water bij Tenerife. Tevens wordt het water gekleurd met bijzondere vulkanische rotsformaties, koraalriffen en scheepswrakken. Echt een unieke ervaring dus! Voor dit soort bijzondere excursies kun je het beste een kijkje nemen op websites zoals tripAdvisor, om een goede duikschool in de buurt te vinden. Deze vertellen je ook graag meer.

Snorkel klimaat op Tenerife

Het klimaat op Tenerife is perfect om te snorkelen. De temperatuur van het wate ris gemiddeld 23 graden in de zomer, en 19 graden in de winter. Deze temperaturen zijn perfect om het hele jaar door te kunnen snorkelen. In de winter kan het handig zijn om een wetsuit te huren, voor als het toch te koud wordt in het water. Je zult vooral in het zudien van Tenerife deze prachtige omstandigheden tegen komen. Er is hier een relatief rustigere zee, en de voorzieningen zijn minder ruig dan in het noorden van het eiland. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de snorkel plekken beter bereikbaar zijn met de auto, en dat je gemakkelijker het water in kunt.

Mooiste snorkelplekken van Tenerife

Wij vertellen je graag wat meer over de volgende mooiste plekken om te snorkelen op Tenerife:

Snorkelen bij El Puertito de Adeje

Dit is nog een klein authentiek vissersdorpje, en dat maakt het een prachtige plek om te snorkelen. Tenerife blijft een populaire vakantie bestemming, maar deze plek is nog relatief rustig. Om goed te kunnen bij El Puertito de Adeje ga je naar het strand waar je zo het water in kan lopen. Dit zandstrand is vaak lekker warm en je hebt genoeg voorzieningen in de buurt.

Snorkelen bij El Puertito de Adeje

Het onderwater leven van heel Tenerife maakt het prachtig om te snorkelen, en zo ook hier. Het is qua landschap misschien niet de meest diverse plek, maar er zijn wel genoeg prachtige dieren om hier onderwater te aanschouwen. Zo kun je met mazzel zeeschildpadden tegen komen.

Snorkelen Montana Amarilla

Wanneer je in het zuiden van het eiland bent dan is de Montana Amarilla een fantastische plek om te snorkelen. Montana Amarilla (de Gele Berg) is één van de vele voorbeelden van unieke landschappen wat het eiland Tenerife te bieden heeft. Zo is er genoeg te doen voor alle mensen die graag buiten zijn. Deze specifeke plek bevindt zich in een marinereservaat. De zandbodem is zelfs beschermd waardoor er echte uniek onderwaterleven zich er thuis voelt.

Snorkelen bij Montana Amarilla
Snorkelen bij Montana Amarilla

Er zijn genoeg voorzieningen in de buurt en het is daarnaast ook goed bereikbaar met de auto. Een ideale plek om bijvoorbeeld met het gezin heen te gaan om een paar uurtjes op pad te zijn.

Snorkelen Alcála

In het westen van Tenerife kun je ook heerlijk snorkelen bij Acala. Deze prachtige plek ligt tussen de Las Americas en de Los Gigantes in.

Snorkelen bij Alcála
Snorkelen bij Alcála

In een prachtige groene omgeving krijg je een fantastisch uitzicht op de Teide en de oceaan. Je loopt het strand zo op en het water in. Het dan ook niet voor niets een hele populaire snorkelplek op Tenerife.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.