Snorkelen Sicilië kan op heel veel plekken en ze zijn mooi verdeeld. Laten we beginnen met wat informatie over het eiland zelf.

Sicilië is een autonoom eiland wat dus nog een soort van bij Italië hoort. Het ligt ten noorden van Tunesië en ten zuidwesten van Calabria. Bij de regio Sicilië hoort ook de Eolische eilanden, Ustica, de Egadische eilanden en Pantelleria.

Met een kustlijn van 1000km lang en daarbij horend een lengte van 2300km en een breedte van 170km is Sicilië groot genoeg. Het is daarbij ook één van de populairste bestemmingen in Italië. Samen met de Etna en het diverse landschap is er voor elke soort vakantie wel iets te doen. Voor een actieve vakantie kan de Etna beklommen worden, of er kan lekker geluierd worden aan het strand.

Wanneer je wilt snorkelen op Sicilië heb je ook meer dan genoeg mogelijkheden. Sicilië heeft heerlijke zandstranden wat het goed mogelijk maakt om te snorkelen. Daarnaast is het water goed helder en zijn er meer dan genoeg verschillende soorten vissen! Prachtige rustige baaitjes en witte stranden zijn niet meer dan gewoon. Wij hebben de beste plekken voor je uitgezocht en opgeschreven.

[wp-amp-ad]

Snorkelen op de prachtige stranden van het heerlijke Taormina

Als je echt een hele dag heerlijk wilt snorkelen op Sicilië dan is Taormina de plek om te zijn. Het is bijzonder stuk natuur waar je goed kunt zwemmen. Vlak bij is dan ook Isola Bella, een soort van schiereiland wat vastzit aan het vaste land van Sicilië. Je loopt een klein stukje over een zandstrand van 2m breed en je ligt prachtig aan het water. In het baaitje rondom zijn leuke bootjes te vinden en Taormina is vlakbij. Een goede dagbesteding in combinatie met snorkelen dus!

Snorkelen Sicilië
Snorkelen Sicilië

[wp-amp-ad]

Baia dei Conigli en Rabbit Beach

Wanneer je wilt snorkelen op Sicilië staat Baia Dei Conigli bekend als het mooiste strand. Het water is echt glashelder en de omliggende natuur prachtig. Ook Baia dei Conigli ligt bij een klein schiereilandje wat vlak aan de kust ligt en goed bereikbaar is. Vlak daarnaast ligt Rabbit Beach. Nog zo’n heerlijke plek waar je goed kunt snorkelen. Het eiland is enorm geschikt!

Calamosche Beach

Calamosche beach is een wat ander soort strand dan de overige twee hierboven. Het is een meer rotstrand in een wat ruigere vorm van natuur. Dit zorgt er wel voor dat het water wat helderder is in de baai zelf. Dit zorgt er voor dat het rustiger is maar ook dat er geen echte voorzieningen in de buurt van het strand zijn. Hou hier dus rekening mee!

San Vito Lo Capo

Snorkelen op San Vito Lo Capo is de populairste plek van Sicilie. Helaas weten alle toeristen dit al inmiddels en daarom staat deze ook zo laag op de lijst. Het kan er vooral in het hoogseizoen heel druk zijn. Dat maakt he strand niet minder prachtig en alle nodige voorzieningen zijn aanwezig. Daarnaast is er ook voor kinderen hier genoeg te doen. Wanneer je de drukte dus niet heel erg vind, en je hebt kinderen bij je, is dit een goed strand om te snorkelen!

Snorkelen op Sicilie - San Vito Lo Capo
Snorkelen op Sicilie – San Vito Lo Capo

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.