Snorkelen in curaçao kan op veel plekken. Dit prachtige eiland is de grootste van onze voormalige Nederlandse Antillen en heeft daarom veel weg van Nederland. Nederlanders voelen zich hier ook vaak erg op hun gemak. Voor het snorkelen is het klimaat op curaçao altijd gunstig, en ook de zee temperatuur is lekker om in te liggen. De stranden zijn prachtig en het is er niet extreem duur gedurende het hoogseizoen. Een prachtige combinatie!

Lees hieronder verder voor de drie beste stranden om te snorkelen:

  1. Playa Lagun
  2. Klein Curacao
  3. Portimari

Het klimaat

Als we zeggen dat het klimaat perfect is om te snorkelen op Curaçao dan overdrijven we niet. Het is niet voor niks dat het eiland meer dan 50 plekken heeft om te duiken. Het eiland is gebouwd op deze sport en ook de lokale bevolking zijn echte water mensen. Dit kan onder andere komen doordat de temperatuur van het water gemiddeld ligt tussen de 25 en de 30 graden Celsius. Door dit heerlijke weer en de rustige omstandigheden (Als wind en regen) kun je lekker liggen snorkelen. Dit zorgt er ook voor dat het zicht op sommige plekken onderwater wel kan oplopen tot dertig meter!

Het onderwater landschap is heel gevarieerd op curaçao. Doordat het een vulkanisch eiland is levert het vulkanische gesteente onderwater. Een prachtig gezicht! Er zijn overal koraalriffen van verschillende kleuren en niks is hetzelfde. Wanneer je op zoek bent naar meer exotische dieren ben je ook op Curaçao aan het goede adres; dolfijnen, schildpadden en zeemantra’s horen tot de gebruikelijke kost.

Denk bij het snorkelen op curaçao wel aan het gebruik van waterschoenen en zonnebrand crème, dat heb je nodig!

Playa Lagun

In de omgeving van Willemstad kun je prachtig snorkelen. In het noordwesten van het eiland ligt het prachtige Playa Lagun. Het is hier nog relatief rustig en het grote toerisme publiek is nog onbekend met dze prachtige plek om te snorkelen. Zoals de naam al verraad ligt het strand vlakbij het dorpje ‘Lagun’.

Op deze prachtige plek loop je zo het water in en je hebt veel gemakken in de buurt. Er is zelfs een duikschool aanwezig in de omgeving.

Playa Lagun Snorkelen
Playa Lagun Snorkelen

Snorkelen op Klein Curaçao

Aan de andere kant van het eiland ligt Klein Curaçao. Het ligt ten zuidoosten van het eiland, ja echt op een ander eiland dus. Er gaan dagelijks boottochten naar deze heerlijke plek. Het water is er ongelofelijk helder en de stranden witter dan wit.

Klein Curacao snorkelen
Klein Curacao snorkelen

Snorkelen bij PortoMari

Dit is een compleet andere soort locatie en daarom mag je deze ook zeker niet missen! The valley ligt tussen twee grote kliffen, daar komt de naam dan ook vandaag.  Door de unieke locatie zijn hier bepaalde dieren die je vaak op andere plekken niet zo snel tegen komt. De bodem is bedekt met zand en koraalgeruis en dit zorgt voor een prima zicht onderwater. Er is wel een klein beetje stroming en wat golfslag, dus iets meer avontuurlijk dan de overige twee plekken.

Snorkelen bij PortoMari
Snorkelen bij PortoMari

De ABC eilanden

Curacao is de C van de ABC eilanden. Je kunt daarnaast ook prachtig snorkelen op bijvoorbeeld Aruba of Bonaire. Alledrie de eilanden zijn uitermate geschikt door het klimaat en de omgeving. Er zijn bijvoorbeeld ook aanbieders die reizen aanbieden waarbij je bij elk eiland stopt. Je kunt daarvoor meer informatie vinden door hier te klikken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.